Prisvinnande kund framför importerad 1948 Cadillac

Prisvinnande USA-importer

Det är alltid roligt med återkoppling från nöjda kunder. Målsättningen är att alla kunder ska känna sig som vinnare när bilen anländer från USA. Här kan du läsa om några av dem!

Alla Door2Door-kunder ska vara vinnare

Vinnarens känsla – det är vad vi strävar efter för alla våra kunder hos Door2Door CarBroker. Det är ett stort förtroende att hjälpa en kund att köpa en bil från USA eller Kanada, och vårt mål är helt enkelt att bilen ska stämma med beskrivningen och gärna överträffa den. Vi är stolta över att ha hjälpt många kunder att hitta sin drömbil från USA, och i detta blogginlägg presenterar vi några av våra kunder som har fått utmärkelser för sina USA-importer på bilträffar i Sverige.

Grattis till alla vinnare!

Och tack för det stora förtroendet att få uppfylla era amerikanska bildrömmar!

Prisvinnande importör av 1956 Pontiac

Sven-Åke Ardéhn, Vaxholm

1956 Pontiac Star Chief Sport Coupe

Sven-Åkes bil kommer ursprungligen från Tennesse i amerikanska södern. Vi köpte den hos en förmedlingsfirma i Indiana där jag inspekterade bilen innan vi gjorde affär och skeppade den till Sven-Åke. Han har vunnit flera pokaler med bilen, på Norrtälje Car Show 2022 blev det andra pris i femtiotalsklassen och flera gånger har Sven-Åke vunnit pokaler på All Pontiac Day i Nifsta. Innan Sven-Åke bestämde sig för att köpa Pontiacen tittade vi på en Mercury i New Mexico, en bil som inte motsvarade förväntningarna och som fick vara kvar hos säljaren. Att avstå köp är också en del av att göra en säker USA-import.

1956 Pontiac och inspektör hos säljaren i Indiana
Jag hade nöjet att inspektera Pontiacen hos säljaren i USA innan köp och import till Sverige.
Kollage av garagebilder
Sven-Åkes 1956 Pontiac Star Chief med vunna pokaler gör sig bra i det matchande garaget.
Importör med pokal framför 1956 Pontiac
Det har blivit flera utmärkelser på All Pontiac Day i Nifsta, som här 2019.

Kjell Svensson, Lidköping

1948 Cadillac Convertible

Kjells fina 1948 Cadillac convertible kommer från Pennsylvania. Jag minns att Kjell hoppades ”att det inte var ett totalt uppspacklat objekt” när jag ringde honom efter att ha inspekterat den hos Frank, säljaren i Pennsylvania. Och det var det verkligen inte! Cadillacen är en verklig skönhet i toppskick som belönats med många priser på utställningar på den här sidan Atlanten. Med sina klassiska linjer och vackra lackering är det en bil som verkligen sticker ut i mängden. Den har en mjuk, röd skinninredning som kontrast mot den glänsande, svarta lackeringen. På bilden till höger ser vi Kjell med sin fru Britt-Marie framför Cadillacen och huset.

Man och kvinna framför en svart amerikanare
Pokaler och andra utärkelser
Det har blivit en imponerande samling pokaler för Kjells Cadillac. Ska vi gissa att det blir fler?
Svart cabriolet på gårdsplan framför hus och svensk flagga
Kjell har byggt om en gammal kvarn på gården till garage och mysrum.
Två personer i en öppen Cadillac
Jag och säljaren Frank i Cadillacen utanför hans garage i the Hide Out i Pennsylvania.

Träffa säljare och köpare på YouTube!

Säljare och inspektör skakar hand framför en cadillac cabriolet

Lasse Andersson, Härnösand

1948 Buick Super Sedanette

En  prisvinnare från Krantz Challenges deltävling i Härnösand 2019 är Lasse Andersson vars fina 1948 Buick Sedanette fick 1:a pris i där och gick till den stora superfinalen på Classic Car Week. Där tog sig bilen tog sig nästan hela vägen till final och blev en de fyra superbilarna som var kvar längst i den rikstäckande tävlingen. Och den blev även utsedd till snyggaste bil i Östersund. Det är bra att ha ett stort kontaktnät om man leta bilar i USA. Bilen vi hjälpte Lasse med är en 1948 Buick Sedanette som vi hittade hos en pålitlig kontakt i New Jersey innan vi importerade den till Sverige.

Man framför röd veteranbil importerad från USA
Fyrtiotalsbil mot höstfärgade träd
Buicken transporterades tryggt från New Jersey genom Nordtrafiks försorg. I Sverige har den bland annat utsetts till snyggaste 50-talare i Östersund.
rod-amerikansk-bil-prisvinnare-Krantz-challenge
.
1948 Buickägare på lokalträff
prisvinnare-amerikansk-bil-importerad-usa
Lasse Anderssons 1948 Buick vann deltävlingen för Krantz Challenge i Härnösand
/Klipp från Worldkustom/
1970 Shelby och andra bilar på bilutställning i Sverige

Magnus Jönsson, Bromölla

1970 Shelby GT350

Att äga en äkta Shelby är en vinst i sig, skulle man kunna påstå. Magnus 1970 GT350 har uppmärksammats på flera bilutställningar sedan den kom till Sverige. Även Magnus bil kommmer från Tennessee och är en prisvinnare med bland annat 1:a pris i Ronneby Pony Car show 2019 och 2:a pris på Power Meet Hässleholm 2019 efter den bil som valdes till ”Best in show” och på Power Start of Summer Meet i Kristianstad 2022 blev det 1:a pris i klassen 1964-1973 Hard Top.

Prisvinnare på bilutställning
På Power Start of Summer Meet vann Magnus Jönsson första pris i klassen 1964-1973 Hard Top med sin 1970 Shelby GT 350. Bilden ovan till höger visar du Magnus Carlsson som vann en annan klass.

Magnus är ute på många träffar i södra Sverige och har vunnit flera priser.

Instagraminlägg från kund
Man i solglasögon framför svart Pontiac 1977

Morgan Johansson, Ronneby

1977 Pontiac Trans Am

Utah är USAs trettionde delstat till storleken. Det finns fina bilar även i Utah även om vi inte köpt så många bilar därifrån. Det kanske kan förklaras av det geografiska läget och att Utah är förhållandevis glesbefolkat. Hur som helst, det är där Morgans 1977 Pontiac Trans Am kommer ifrån. Det här är en eftertraktad bil som tack vare Burt Reynolds och filmen ”Smokey and the Bandit” fått kultstatus och de senaste åren dragit iväg i pris. Många säljs idag på auktioner i USA, men den här kom från en privatsäljare och med targatoppen, den läckra, svarta lacken med guldstripes och örndekalen på huven skulle modellen säkert vara eftertraktad även utan kultstatusen från filmen.

Man sitter på huven på en trans am importerad från USA
En av många pokaler som Morgan Johansson vunnit med sin Trans Am.
Motorrummet med Burt Reynolds bild på svart Trans Am.
Vi minns alla Burt Reynolds karaktär ”Bandit” från filmen ”Smokey and the Bandit”. Här är han igen!
Man i veteranbil visar upp en pokal
Targatoppen och nyvunnen pokal gjorde den här sommardagen extra njutbar.

Vill du importera en bil från USA?

Kontakta mig direkt eller fyll i en intresseanmälan så hjälper jag till. Anders Dahlgren

Dela gärna!