Door2Door CarBroker

Om oss

Lång erfarenhet av att importera bilar från USA

Door2Door CarBroker hjälper kunder att uppfylla amerikanska bildrömmar genom köp och importhjälp av utvalda bilar från USA och Kanada. Företaget startade 2004 av Anders Dahlgren.

Få har så lång och stor erfarenhet av köp av äldre bilar i USA och import till Sverige som Anders Dahlgren. Den första bilen Anders köpte var en 1957 Chevrolet Bel Air som han köpte i Alabama 1978. Den blev både Anders första bil och första import till Sverige. Sedan starten har Door2Door CarBroker köpt över sjuhundra handplockade bilar åt kunder i fyrtiosju amerikanska delstater. Målet är att i första hand hjälpa kunder att göra säkra bilköp i USA oavsett var, men nu när det endast återstår tre delstater hoppas Anders att kunna köpa en bil i varje amerikansk delstat.

Många bilintresserade har påverkats av en bil de upplevt som unga och senare i livet vill de hitta en likadan. Med en far som hämtade Anders från BB i en Rambler, och som påstod sig ha endast en last i livet, stora amerikanska bilar, och en farfar som körde en grön 1955 Chevrolet 210, var det naturligt att fascinationen för amerikanska bilar grundlades tidigt. Förutom flera Rambler passerade en 1964 Ford Country Sedan och en 1968 Oldsmobile Vista Cruiser genom familjen. Bilar som gjorde stort intryck på Anders redan som ung.

Och på den vägen är det. Anders har byggt upp ett omfattande kontaktnät i USA och inspekterar och köper bilar över hela USA och Kanada. Med en kombination av erfarenhet och noggrannhet finns lösningar på de flesta frågor som dyker upp kring en USA-import. I första hand handlar det om säkerhet och trygghet för kunden. Det gäller inte bara bilens skick och dokumentation. Att leta bil på andra sidan jordklotet har blivit lättare med hjälp av internet, jämfört med 1978, men samtidigt har fällorna att bli lurad ökat. Det florerar många falska erbjudanden på nätet och man måste veta vad man ger sig in i. Anders har även en bakgrund inom internet-handel. Det är erfarenheter som är användbara också vid bilköp från USA.

Förutom att förvissa sig om att bilen är i rätt ägo handlar det om att fastställa att skicket motsvarar beskrivningen och att affären är säker för både säljare och köpare. Amerikaner säljer gärna till utlandet, men även säljarna har krav på en säker affär. Då underlättar det att Door2Door CarBroker har en amerikansk bank.

Det uppstår många intressanta möten under resorna i USA. De flesta amerikanska säljare är trevliga och lätta att ha att göra med men ibland uppstår en del märkliga situationer. Det finns säljare som vill sälja bilen till en köpare i Sverige, men är så nervösa över transaktionen att de inte vill lämna ut sitt bankkonto, någon hade aldrig haft ett bankkonto, andra accepterar inte en bankcheck och eller kontanter eftersom de befarar att de kan vara falska. Samtidigt försäkrar de att de vill göra affären. Hur löser man det? Då gäller det att vara uppfinningsrik och kunna föreslå acceptabla lösningar för alla parter. En annan viktig sak att tänka på är att det kan uppstå felavlästa serienummer som inte stämmer med bilens ägarbevis eller ibland saknas helt. Sådana frågor har Anders stor erfarenhet att lösa och ibland mer kännedom om hur man kan lösa det än vad säljaren har.

Varje bil och varje affär är unik med olika omständigheter. Anders har övernattat på flygplatser, korsat snöiga bergsområden i Kanada, klivit runt bland ormar i Texas, gjort upp en affär på en ödslig bergsplatå i Colorado och tagit tunnelbanan till Brooklyn i New York för att uppfylla kunders amerikanska bildrömmar. Oavsett situationen är målsättningen alltid att kunden ska få en bil som stämmer med beskrivningen. 

I garaget har Anders en grön 1955 Chevrolet Bel Air och en 1966 Pontiac Catalina convertible.

röd corvette fotad i solljus utomhus i usa

Press

Gå direkt till vår press-sida

vit amerikansk klassiker köpt och fraktad till Sverige

Sociala medier

Upplev våra sociala medier

fronten på en svart buick parkerad pa en gård redo att fraktas till Sverige

Vanliga frågor

Här hittar du information om de vanligaste frågorna