Vanliga frågor

Vanliga frågor om amerikanska bilar, import och transport

Var i USA köper ni bilar?

Vi köper bilar i samtliga delstater samt i Kanada. Hittills har vi för kunds räkning köpt och levererat cirka 700 handplockade bilar från fyrtiosju delstater i USA samt på många håll i Kanada för kunds räkning

Hur sker betalningen?

Genom vår amerikanska bank har vi möjlighet att erbjuda säkra betalningar för våra kunders räkning och även möta säljarens önskemål om betalningsmetod

Kommer någon att titta på bilen innan köp?

Vi erbjuder och uppmuntrar till inspektion av samtliga bilar innan köp. 

Vad har jag för garanti?

Vi garanterar en säker transaktion och att vår beskrivning av bilen stämmer.

Köper ni endast veteranbilar?

Vi köper de bilar kunder frågar efter. Alla bilar är handplockade för respektive kund. Det spelar ingen roll om det är en modern bil, en veteranbil eller en hot rod.

Vad kostar det?

De totala kostnaderna är knutna till bilens inköpspris, vad det är för biltyp, var den finns och hur affären ska göras. Därför är det svårt att svara kort på frågan. Du är välkommen att kontakta oss genom att exempelvis skicka in en intresseanmälan eller trycka på knappen nedan. Då hör vi av oss och vi kan diskutera kostnaderna.

Är veteranbilar tullbefriade?

Ja, bilar som är äldre än trettio år och i orginalutförande är tullbefriade.

Är bilen försäkrad under transporten?

Samtliga bilar är transportförsäkrade från det den hämtas tills den levereras till kund.

Kan ni ordna täckt transport till och från terminal?

Vi kan ordna täckt transport från de flesta platser i USA och inom Sverige.

Hur går inspektionen till?

Vi går igenom över 100+ punkter på bilarna inklusive tar dem på en provtur och fotograferar dem in i detalj. Om det finns tillgång till lyft så lyfter vi upp bilen för inspektion av underredet.

Hur transporteras bilen?

Alla bilar fraktas från respektive säljare på trailer till lämplig utskeppningsterminal. Vi kan även erbjuda täckta transporter från de flesta orter om kunden önskar det. På terminalen lastas bilen i container för vidaretransport till Sverige.

Kan ni hjälpa till med registreringsbesiktning?

Ja, vi kan hjälpa till med registreringsbesiktning och iordningsställande inför detta. 

Kan man lita på säljaren? 

Att köpa en bil från ett annat land kräver erfarenhet och noggrannhet och genom att anlita en professionell och erfaren importör undviker du att gå i fällor. Om du vill ha vår hjälp garanterar vi dig en säker affär och vi inspekterar bilen innan köp. Det blir då vår beskrivning som ligger till grund för ditt köpbeslut, inte säljarens. Det är lätt att hitta bilar på internet, men det finns många falska erbjudanden som cirkulerar på internet. De falska erbjudandena känner man oftast igen på att bilens pris är orimligt billigt, säljaren går inte att nå annat än på epost på grund av ett hinder, t.ex. att säljaren arbetar på en otillgänglig plats, säljaren erbjuder frakt för påsyn och returrätt efter betalning. Ett bra tips är att jämföra prisbilden med annonser för liknande bilar och gå in direkt på de större annonssidornas sidor i stället för att använda sökmotorer. Du får länkar till några större annonssidor när du skickar in din intresseanmälan.